Stonoteniski Savez Crne Gore

    Vijesti

    Crnogorski stonoteniseri otputovali na EP za mlade

    Crnogorski stonoteniseri otputovali na EP za mlade

    U Malmeu se od 12. do 21. Jula održava kadetsko i juniorsko Prvenstvo Evrope.

    Naša reprezentacija otputovala je za Švedsku gdje će pokušati da ostvari što bolji plasman u jakoj konkurenciji.

    Crnogorski stoni tenis u ženskoj konkurenciji na čelu sa selektorkom Dijanom Zonjić predstavljaće sledeće igračice: Suzana Milošević, Nikolina Maksimović, Kristina Šebek, Dunja Vlahović i Anastasija Vujović.

    “Ovo Evropsko prvenstvo će biti jedno veliko iskustvo za žensku ekipu. Djevojke su vrijedno trenirale i pripremale se za takmičenje. To će biti provjera njihovog nivoa igre. Od njih očekujem maksimalno zalaganje, da odigraju ono što znaju. Njihovo vrijeme tek dolazi i naši planovi su da im ovo Evropsko prvenstvo bude odskočna daska za sledeću godinu, za koju smatram da će biti mnogo uspješnija.” – ističe Zonjić.

    U muškoj konkurenciji pod palicom selektora Saše Dragaša za Crnu Goru će nastupiti: Jakša Krivokapić, Stefan Radonjić i Đorđe Rahović.

    “Nakon prošlogodišnjeg odličnog rezultata ulaskom u prvu diviziju kadeta ove godine nastupićemo prvi put u kategoriji juniora što će biti dosta teže jer će momci igrati protiv dosta starijih igrača. Idemo da damo sve od sebe i probamo izboriti što bolji rezultat. Pripreme smo odradili na više mjesta i dali svoj maksimum.

    Od poslednjeg EP nismo učestvovali na WTT turnirima što je rezultiralo gubitkom dobrog rejtinga koji smo imali pa s toga očekujem teže grupe u pojedinačnoj konkurenciji.

    Na ovogodišnje EP idemo po iskustvo da bi sledeća EP pogotovo poslednje godine u konkurenciji juniora bili jak protivnik drugim reprezentacijama, kao što smo bili 2023. u poslednjoj godini u konkurenciji kadeta. Zahvalio bih se svima koji nas bodre i vjeruju u nas. – rekao je Dragaš.

    Oficijelni sponzor

    Joola logo

    JOOLA Global Championship 2022

    JOOLA Global Championships 2022 Logo V01

    Super Liga (M) - 2022/23

    2022-2023

    Ekipa Σ W L D G+ G- Pts
    1 STK Novi 5 5 0 0 20 5 10
    2 STK Igalo 5 3 2 0 18 11 8
    3 STK Budim 5 3 2 0 15 15 8
    4 STK Tivat 5 2 3 0 13 17 7
    5 STK Boka 5 2 3 0 12 18 7
    6 STK Budva 5 0 5 0 8 20 5
    * Utakmice izgubljene WO
    Powered by: www.tabletennisscores.com

    msim

    cok 1