Stonoteniski Savez Crne Gore

  STK Budućnost

  Fk Buducnost Logo

  Saša Milačić – Predsjednik
  Vesko Petričević – Sekretar

  Broj registrovanih igrača za sezonu 2018/19: 26

  Jovan Radulović “Budućnost”

  STK “BUDUĆNOST” – PODGORICA 1953

  Stonoteniski klub “Budućnost” Podgorica, osnovan je 1953.godine. Jedan je od najuspješnijih sportskih kolektiva u Podgorici i Crnoj Gori. Kroz  više od 6 decenija svog postojanja, STK “Budućnost” dao je veliki broj uspješnih stonotenisera, stručnih trenera, republičkih i međunarodnih sudija, zaslužnih stonoteniskih radnika. “Budućnost” je jedan od tri najstarija stonoteniska kluba koji su 1955.godine osnovali Stonoteniski Savez Crne Gore.

  budućnost u medijma 1976
  Prvi seniorski prvak Republike Crne Gore u stonom tenisu bio je igrač “Budućnosti” Jovan Radulović, 1954.godine. Nakon toga, do današnjih dana ovaj klub je iznjedrio mnogobrojne šampione u pojedinačnoj, dubl i ekipnoj konkurenciji ne samo u Crnoj Gori nego i šire.

  Iako je klub osnovan kao muški, te prve medalje donose muškarci,  prvi zapaženi rezultati van Crne Gore dolaze u žesnkoj konkurenciji. 1965. godine Titograđanke Ana Miročević I Draška-Cica Veljić osvajaju bronzanu medalju u dublu na prvenstvu SFR Jugoslavije.Tri decenije kasnije, u periodu SR Jugosavije igračice “Budućnosti” postaju državne šampionke u seniorskoj konkurenciji 1999-2000.godine (Marta Poljak, Biljana Golić, Neda Milačić I Ivana Đalović). Iste sezone juniorke “Budućnosti” postaju vice šampionke SR Jugoslavije u ekipnoj konkurenciji (Neda Milačić, Ivana Đalović, Mirela Čekić).

  Budućnost u medijma 1976.godine
  19.Decembra 2000.te godina Opština Podgorica proglašava žensku ekipu STK “Budućnosti” za najuspješniju sportsku ekipu Podgorice, što plave dame opravdavaju još jednom odbranom titule šampiona SRJ u narednoj sezoni 2000/2001. Nakon osnivanja samostalne crnogorske stonoteniske lige 2003/2004 dame “Budućnosti” postaju neprikosnovene i  različite generacije Podgoričanki osvajaju u narednom periodu 14 titula šampiona što je rekord u istoriji crnogorske stonoteniske lige. Dame “Budućnosti” izvode crnogorski stoni tenis u evropsku ligu šampiona, prvo kao predstavnice SR Jugoslavije a zatim ulaze u anale crnogorskog sporta kao prvi crnogorski klub koji je predstavljao Crnu Goru u ligi šampiona 2003/2004 godine, dvije godine prije referenduma o samostalnosti (Španija, 2004.god). Nakon toga, do danas u više navrata predstavljaju našu zemlju evropskom ETTU Kupu. I dalje su aktuelne državne šampionke.  Prve ženske medalje koje je Crna Gora nakon sticanja nezavisnosti osvojila na zvaničnom balkanskom šampionatu za mlade donijele su našoj zemlji igračice “Budućnosti” : Snežane Ćulafić i Iva Janković 2009.godine. Prve žesnke seniorske međunarodne medalje Crnoj Gori donosi sastav čiji je kapiten igračica “Budućnosti” Neda Milačić – Bogdanović na Igrama malih zemalja 2015.godine.

   

  Od sticanja nezavisnosti i stvaranja crnogorske reprezentacije, najveći broj reprezentativaca dolazi iz redova “Budućnosti”. Najmlađu uzrasti osvajaju mnogobrojne medalje na otvorenim turnirima u regionu. Kada je riječ o zvaničnim šampionatima, prva  crnogorska medalja osvojena na Balkanskom šampionatu za mlade 2008.godine, gdje je ekipu predvodio tadašnji igrač “Budućnosti” Irfan Čekić, koji je osvojio i prvu pojedinačnu medalju za Crnu Goru na istom takmičenju.

  STK “Budućnost” je dao i broj sudija, od kojih su prve međunarodne crnogorske sudije iz ovoga kluba : Dragan Mijuškovič I Željan Šoć 1980, a zatim Saša Milačić 1981.godine.

  15 titula šampionka dama

  “Budućnost” je kroz decenije postojanja dala i mnogobrojne trenere i organizovala međunarodne kampove. Posebna karakteristika kluba je rad sa najmlađim kategorijam.  Radi unapređenja I modernizovanja igre “Budućnost” je 90’ih godina prošlog vijeka angažovala kineskog stručnjaka Gao-a Ming Kvana-a koji je dvije godine podučavao u Podgorici. Zatim je početkom 21.vijeka uslijedio desetogodišnji projekat angažovanja bračnog para Huang Xiping I Che Bao Quin koji su utkali svoje znanje I iskustvo kroz generacije podgoričkih igrača koje su podučavali.

  STK “Budućnost” na svim takmičenjima, već godinama unazad , učestvuje sa ekipama iz svih kategorija ( 8 ekipa). Tradicija ovoga kluba i kvalitetan kontinuirani igrački kadar ogleda se u činjenici da je najstariji igrač Budućnosti godišnji Milutin Mico Maraš, član kluba još od dalekog osnivanja, i dalje aktivan te i dalje osvaja medalje u konkurenciji veterana.

  Adresa: Crnogorskih serdara 47

  Telefon: 067 357 753

  E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  Oficijelni sponzor

  Joola logo

  JOOLA Global Championship 2022

  JOOLA Global Championships 2022 Logo V01

  Super Liga (M) - 2022/23

  2022-2023

  Ekipa Σ W L D G+ G- Pts
  1 STK Novi 5 5 0 0 20 5 10
  2 STK Igalo 5 3 2 0 18 11 8
  3 STK Budim 5 3 2 0 15 15 8
  4 STK Tivat 5 2 3 0 13 17 7
  5 STK Boka 5 2 3 0 12 18 7
  6 STK Budva 5 0 5 0 8 20 5
  * Utakmice izgubljene WO
  Powered by: www.tabletennisscores.com

  msim

  cok 1