Međunarodna takmičenja

Zapaženi rezultati crnogorskih kadeta na prvom turniru regionalne lige

Prvi turnir regionalne lige “Connect TT Youth Regional Balkan League” za kadete i juniore održan je 23. i 24. novembra u Prištini. Najbolji mladi igrači Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore takmičili su se u ekipnoj (u subotu) i pojedinačnoj konkurenciji (u nedelju). Regionalnu ligu je otvorio predsjednik ETTU, gospodin Ronald Kramer.

Za reprezentaciju Crne Gore nastupali su: Filip Radulović, Vladimir Baričević, Jovana Račić i Marija Guberinić, u juniorskoj konkurenciji, a Andrej Milošević, Miloš Rahović, Suzana Milošević i Anastasija Golubić u kadetskoj. Ekipe su vodili treneri – Mirjana Raičević i Snežana Ćulafić. Vođa reprezentacije bio je Nenad Raičević.

U ekipnoj konkurenciji, juniorke su ostvarile oba poraza – od Kosova i Sjeverne Makedonije po 3:0, dok su kadetkinje izgubile od Sjeverne Makedonije 3:2, a od Kosova 3:0. Juniorke i kadetkinje završile su turnir na trećem mjestu. Juniori su ostvarili pobjedu protiv Sjeverne Makedonije 3:1 i poraz protiv Kosova 3:1. Kadeti su imali sličan skor i meč više – ostvarili su pobjedu protiv Albanije 3:0, protiv Sjeverne Makedonije su slavili 3:0, dok su ostvarili poraz od Kosova 3:1. Kao i juniori, kadeti su turnir završili na drugom mjestu.

U pojedinačnoj konkurenciji, grupnu fazu takmičenja prošli su Vladimir Baričević, Andrej Milošević, Miloš Rahović i Suzana Milošević.

Baričević je ostvario jednu pobjedu, protiv Volkanoski Todora (MKD) 3:1 i jedan poraz od Mahmuti Kreshnika (KOS) 0:3. Kao drugoplasirani, prošao je u glavni žrijeb, gdje je u polufinalu izgubio od Karabaxhaku Fatiha (KOS) 3:0.

Suzana Milošević je, takođe, kao drugoplasirana iz grupe prošla u polufinale, nakon pobjede protiv Jovanoska Fani (MKD) 3:1 i poraza od Hashani Shega (KOS) 1:3. U polufinalu, ostvarila je pobjedu protiv Stojanoska Sare (MKD) 3:0, dok je u finalu izgubila od Rexhepi Jerine (KOS) 1:3.

Kadeti su ostvarili najbolji pojedinačni rezultat u najbrojnojoj konkurenciji. Milošević Andrej je u grupi ostvario pobjede protiv Çerkini Sylejmana (KOS) 3:0, Jakimovski Aleksandra (MKD) 3:0 i Laska Franko (ALB) 3:0. Rahović Miloš je ostvario maksimalan rezultat u grupi – protiv Hajdari Blenda (KOS) 3:0, Stojcev Luke (MKD) 3:1 i Kalaja Kejdija (ALB) 3:1.

Kao prvoplasirani iz grupe, Milošević je u polufinalu igrao protiv Hajdari Blenda (KOS) i ostvario pobjedu 3:0. U drugom polufinalu, Rahović je pobijedio Çerkini Sylejmana (KOS) 3:1.

U crnogorskom finalu, Rahović i Milošević odigrali su uzbudljiv meč, a na kraju je slavio Rahović sa 3:2.

Rezultati:

Oficijelni sponzor

stag logo

msim

cok 1

© 2016 - 2020 Stonoteniski Savez Crne Gore