Međunarodna takmičenja

Osam medalja za crnogorske stonotenisere na Dubrovnik Open-u

14. Decembra u Dubrovniku je održan 3. Međunarodni Božićni turnir DUBROVNIK OPEN, koji je okupio stonotenisere i stonoteniserke iz regiona. Na ovogodišnjem DUBROVNIK OPEN-u učestvoalo je ukupno 210 takmičara različitih kategorija. Crnogorski stonoteniseri  i stonoteniserke iz redova “Novog” i “Budućnosti” ukupno su osvojili 8 medalja.

U kategoriji seniora Božićni turnir DUBROVNIK OPEN završen je u znaku braće CUBOVIĆ iz hercegnovskog kluba “NOVI”, a kod žena u znaku sestara ĆULAFIĆ podgoričke “BUDUĆNOSTI”

Kod seniora zlato na turniru osvojio je  Branko Cubović, koji je u finalu rezultatom 3:1 savladao starijeg brata Bojana Cubovića. U polufinalu Branko je savladao Lošić Stanislava iz “Slavonskog broad” 3:1,  a Bojan  Venier Marka iz dubrovačkog “Libertasa” rezultatom 3:1.

Snežana Ćulafić je u polu finalu pred mnogobrojnom publikom savladala domaću igračicu Barbaru Vlahović “Libertas” – Dubrovnik  maksimalnim rezultaom 3:0. U ubudljivom meču finala pobjedila je još jednu dubrovčanku -  Vranješ Lidiju  iz “Libertasa” rezultatom 3:2.  Prethodno je Vranješeva u polufinalu pobjedila Draganu Ćulafić  “Budućnost”  3:1 koja je sa djelila treće mjesto sa Vlahovićevom .

cof

U konkurenciji JUNIORA, zlato je osvojio Leone Luđi, igrač stk “Novi”. On je u finalu savladao Omanović Bakira iz Jablanice rezultatom 3:1.  Igrač “Budućnosti” Uroš Perović, osvojio je bronzanu medalju.

Na Božićnom turniru takmičili su se i Klinci i Kllinceze – uzrast do 8 godina. Perspektivna Novljanka Mia Vuković osvojila je srebrnu, a njen brat Uroš  Vuković bronzanu medalju u najmlađoj konkurenciji.

Oficijelni sponzor

stag logo

msim

cok 1

© 2016 - 2020 Stonoteniski Savez Crne Gore