In Memoriam: Nikica Vujadinović

In Memoriam: Nikica Vujadinović


Dragi ljubitelji stonog tenisa,

Obavještavamo vas da je u Beranama  u 88. godini života preminuo zaslužni stonoteniski radnik i počasni predsjednik STSCG – Nikica Vujadinović.

Nikica je rođen 1931. godine u Beranama. Jedan je od pionira nastarijeg crnogorskog stonoteniskog kluba “Radnički” Ivangrad – današnji “Budim” Berane, koji je osnovan 1946. godine. Nikica je svoj život posvetio ovom sportu, kao igrač, kasnije trener, zatim stonoteniski radnik. U vrijeme njegove trenerske karijere, njegov klub “Radnički” iz Ivangrada daje reprezentativce SFR Jugoslavije i osvajače mnogobrojnih medalja. Ženska ekipa iz Ivangrada, koju je predvodio, ostala je upisana u analima crnogorskog sporta kao prva ženska ekipa iz Crne Gore koja je ušla u 1. saveznu ligu SFR Jugoslavije, daleke 1975. godine.

Ljubav prema ovom sportu prenio je na svoje ćerke, zatim unuke, kao i mnogobrojne sugrađane. Kao stonoteniski radnik organizovao je sportske  kampove u svom gradu, a 1983. godine i Balkansko seniorsko prvenstvo. Svoje znanje je prenosio ne samo na igrače iz svog kluba, već kroz cijelu Crnu Goru, a bio je i dugogodišnji selektor, kasnije i predsjednik Stonoteniskog saveza Crne Gore. Zbog nesebičnog doprinosa, koji  je kroz više od 50 godina davao ovom sportu, proglašen je za počasnog predsjednika Stonoteniskog saveza Crne Gore.

Iza sebe je ostavio suprugu, pet ćerki, desetoro unučadi i osmoro praunučadi. Njegovo stonotenisko znanje utkano je kroz karijere mnogobrojnih stonotenisera  i stonoteniserki koji će ga sa ponosom pamtiti.

Sahrana će se obaviti 7. marta u 14 časova na groblju u Beranama.